Bayır Anadolu Lisesi

WEB https://bayiranadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Bayır Mah. Fatih Cad. Yıldırım Sk. No2/1 Menteşe/MUĞLA
VİZYON : " Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur "anlayışını benimseyen Bayır Anadolu Lisesi; eğitim,yöntem ve tekniklerindeki bütün yenilikleri kullanan eğitim kadrosu ile tercih edilen bir kurumdur. Amacımız sadece öğrenciye değil onun yaşadığı bütün çevreye hitap ederek , aklı fen ilimleri ile , kalbi ise evrensel değerlerle donatılmış, kendi ve çevresiyle barışık değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirerek, eğitimde markalaşan bir kurum olmaktır.
MİSYON : Bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip edip kullanabilen , çağının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip , kendisiyle ve çevresiyle barışık, ilişkilerinde saygı ve dürüstlüğe önem veren ,iletişimi güçlü araştıran, üreten, sorgulayan, anadilini ve en az yabancı bir dili etkili ve doğru konuşabilen, sorunları fark edip çözümler üretebilen, estetik duygusu gelişmiş; sanata ve sanatçıya değer veren , sportif faaliyetlerde başarılı , liderlik vasıfları taşıyarak geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olan gençleri yüksek öğrenime hazırlamaktır.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil : 1. Yabancı dil : İngilizce 2. Yabancı Dil : Almanca
Isınma : KALORİFERLİ (KÖMÜR)
Servis :
Ulaşım : SERVİS ARAÇLARI MUĞLA-BAYIR DOLMUŞLARI ÖZEL ARAÇLAR
Yerleşim Yeri : AYDIN-MUĞLA KARAYOLU ÜZERİNDE MUĞLA´DAN 15KM UZAKLIKTA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKİZİNE UZAKLIK 15KM
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023:68
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021-2022 YKS Başarı Durumu: % 85
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2021-2022: % 85
Sportif Etkinlikler : Kız-Erkek Futsal Takımı Kız- Erkek Voleybol Takımı Erkek Masa Tenisi Takımı Kort Tenis Takımı Kız- Erkek Basketbol Takımı
Bilimsel Etkinlikler :